Siirry suoraan sisältöön

Mittaa itse

Monipuolista ympäristökasvatusta kouluun!

Hiilipuusta on rakennettu interaktiivinen salkkuversio, jolla mittaat itse lämpötilan, valon ja hiilidioksidipitoisuuden hiilipuulle. Interaktiivinen hiilipuusalkku on helposti kuljetettava ja tukee ympäristökasvatuksen kokeellista oppimista sekä omatoimista mittaustyöskentelyä. Opettaja voi tilata Hiilipuu-salkun käyttöönsä paikkakunnasta riippumatta opettaessaan kouluissa ilmaston ja metsien välistä vuorovaikutusta sekä ilmastonmuutosta.

Interaktiivisen Hiilipuu-salkun käyttö ei edellytä lapsilta sujuvaa lukutaitoa, toisin kuin tämä sivusto, joten sen käyttö opetusmetodina soveltuu eri-ikäisille lapsille ja nuorille varhaiskasvatuksesta eteenpäin. Hiilipuu-salkku on osa OKMn rahoittamaa tiedekasvatushanketta, jonka tavoitteena on monipuolistaa ympäristökasvatusta aktivoimalla lapsia kokeilemaan itse.

Hiilipuu-salkkua voidaan käyttää havaintovälineenä yksittäisillä oppitunneilla tai toteuttaa oppilasryhmässä oma tutkimus esimerkiksi tarkastelemalla, mikä on puun toiminnan kannalta otollisin sijainti yksittäisessä huoneessa tai koulussa. Hiilipuu.fi-sivusto tukee salkun käyttöä mahdollistaen salkulla toteutettavien tutkimusten suunnittelun.

Kiinnostuitko? 

Kysy lisää ja tilaa salkku kouluusi Helsingin yliopiston Fysiikan laitoksen F2k keskuksesta. 

Työohjeita kouluille:

Hiilipuu-sivusto työohje word-dokumenttina ja pdf-tiedostona

Hiilipuu-sivusto työohje alakouluille word-dokumenttina ja pdf-tiedostona 

FT, Taina Ruuskanen , Yliopistonlehtori, Fysiikan laitos  

+358 503175409

FT, taina.ruuskanen(at)helsinki.fi